Triggerpunkt1

TRIGGERPUNKT


Et triggerpunkt kan defineres som et hypersensitivt punkt i et stramt bånd af muskelfibre. Det føles som en meget lille knude, det er ømt, og når man trykker på det, kan det fremkalde smerte og indskrænke din bevægelsefrihed. Triggerpunktet kan skyldes en skade opstået ved for eksempel overbelastning, ensidigt gentaget arbejde, uhensigtsmæssige arbejdsstilling(er) og/eller stress.


Man finder typisk triggerpunkter i hals-, nakke- og skuldermuskulaturen


Triggerpunkter inddeles overordnet i:


Aktive triggerpunkter

Det karakteristiske ved aktive triggerpunkter er, at de konstant udsender en udstrålende smerter efter et unikt mønster, som intensiveres ved tryk. En muskel med et aktivt triggerpunkt er smertefuldt under bevægelse og har nedsat bevægelighed samt i nogle tilfælde også nedsat styrke og udholdenhed.


Latente triggerpunkter

Et latent triggerpunkt er et punkt, der kan fremkalde en forskudt reflekssmerte Et latent triggerpunkt kan med tiden udvikle sig til et aktivt triggerpunkt ved forkert belastning af kroppen.


Triggerpunktbehandling kan foregå ved, at massøren med en finger palperer/berører triggerpunktet og øger trykket indtil massørens finger møder en barriere. Her fastholder massøren trykket, indtil der mærkes et release. Triggerpunktbehandling kan med rigtig god fordel anvendes ved.


•Spændingshovedpine

•Smerter i arme og fingre

•Sovende fornemmelse i underarm og fingre

•Skuldersmerter og nedsat bevægelighed af armen

•Lænde – og bækkensmerter

•IskiasTilbage